Fehér Holló Természetvédelmi Egyesület

Célunk az ember és a természet harmóniájának újjáélesztése, a természethez kapcsolódó magyar hagyományaink továbbadása.

Erdei iskola és mezei iskola

1998-ban kezdtünk hozzá oktatóközpontunk kialakításához Zalaszántó község határában. A ház építését gyakorlatilag önerőből végeztük, pályázatokon csak kis összegeket sikerült elnyerni. Az oktatóközpont épülete évekig tudta fogadni a látogatókat és bázisul szolgált természetvédelmi rendezvényeinknek, erdei iskola jellegű rendhagyó tanóráknak, táborainknak. Sajnos 2007 októberének utolsó napjaiban szándékos gyújtogatás áldozatává vált e szívünknek kedves épület.

2001-től kezdve minden évben vállalunk erdei iskolai programokat, amelyek során számos iskola tanáraival állandósult, jó kapcsolatot építettünk ki. Foglalkozásaink egy része az ökológiai rendszerek, élőhelyek, a növény- és állatvilág ismeretét mélyítik el. Mások a természetben való helyes viselkedésmód elsajátításában, a természet csodáinak felismerésében segítenek, és vannak olyan foglalkozás-típusaink is, amelyek a hagyományos mesterségeket elevenítik fel. A foglalkozásokat elhivatott, szakképzett, tapasztalt és gyerekekkel bánni tudó munkatársaink vezetik. Foglalkozásaink listájáját itt találja meg.
Gyürkice-tanya

2002-ben álmodtuk meg az erdei iskola "párját" a Mezei Oskolát Zalaváron a Kis-Balaton szomszédságában, mely a látogatókat a falusi élettel ismerteti meg. A Gyürkice-tanyán őshonos háziállatokkal, hagyományos gazdálkodási formák fenntartásával, népi kismesterségek bemutatásával várjuk az érdeklődő gyermek- és felnőttcsoportokat.